Historie

Hoe is Aannemingsbedrijf Luke tot stand gekomen?

Van oorsprong in 1945 tot nu

Vincentius Luke startte in 1945 in Amsterdam zijn eigen onderneming.
Hoofdzakelijk deed hij metselwerken. Officieel begon V. Luke al in de oorlog, maar er werd meer stuk gemaakt dan gemaakt. Tijdens de wederopbouw kreeg de bedrijfsvoering vorm, er was immers werk genoeg. Al snel breidde de firma Luke zich uit tot vaste 20 medewerkers.

De heer V. Luke kreeg samen met echtgenoot 5 kinderen, waaronder drie zonen. Van deze 3 zonen is 1 zoon in het bedrijf gegaan, Martin Luke. Na 13 jaar samen met vader (V. Luke) te hebben gewerkt ging senior wat minder werken. Na behalen van alle benodigde diploma’s trad Martin in de voetsporen van vader. In 1977 ging de bedrijfsvoering op naam M Luke aannemingsbedrijf in de boeken. Met hoofdzakelijk timmerwerk bloeide de onderneming op.

In 1988 verhuisde gezin en bedrijf naar de Bobeldijk 142 te Spierdijk. Waar de werkplaats werd opgericht die nu nog op deze locatie te vinden is. Met vele timmerlieden en fraaie werken te hebben verricht, ging de bedrijfsvoering over in een Vennootschap Onder Firma. Op 1 januari 1999 ontstond de Luke Aannemingsbedrijf M. Luke VOF samen met partner.

Uit het huwelijk zijn er ook 3 zonen geboren, en ook hier kwam in 2005 zoon Marcel in het bedrijf bij vader werken. Marcel bouwde zijn zakenrelatie uit tot zijn toevoeging in 2007 in de V.O.F. In 2015 is Martin met pensioen gegaan en heeft Marcel het bedrijf voortgezet als een eenmanszaak.

Marcel Luke, eigenaar